Festival otrlého diváka: Špalíček otrlých pohádek | Moje kino LIVE

(Scary Tales)
Festival otrlého diváka: Špalíček otrlých pohádek | Moje kino LIVE

Informace o akci a jejím konání

Moje kino LIVE:

Vítáme vás v našem kině u vás doma. Protože vás chceme potkávat a dělat dál společně to, co nás baví, vymysleli v Aerofilms pro všechny kinofily Moje kino LIVE, kde budeme všichni spolu doma v kině.

Jak to funguje? Vyberte si, kolik za vstupenku na daný film můžete utratit (z různých cenových kategorií můžete vybírat po rozkliknutí položky "uplatnit slevu"). Kupte si ji, jako byste si kupovali lístek do kina. Prodej lístků končí vždy půl hodiny před začátkem představení, kdy vám také na e-mail zašleme odkaz na stream.

V online kině platí tato pravidla: Nasát atmosféru našeho kina můžete už 30 minut před začátkem představení. Díky tomu si můžete naplno užít chat před filmem. Film začíná přesně. Během projekce si můžete povídat prostřednictvím chatu. Po filmu můžete ještě probrat dojmy a filmové zážitky. Kdo nechce, chat používat nemusí, lze ho i vypnout.

Našimi projekcemi se budeme snažit navodit atmosféru kinosálu se vším, co k němu patří. Čekají vás úvody, reakce diváků, společnost přátel, a zároveň můžete podpořit své oblíbené kino v nelehké době. Hezky se oblečte, těšíme se na vás!

SYNOPSE FILMU:

Otřesná doba si žádá otřesné filmy. U příležitosti prvního výpadu „Festivalu otrlého diváka“ do virtuálního prostoru se organizátoři rozhodli diváky umlátit „Špalíčkem otrlých pohádek“.

Snímek, který patří do studnice ryze amatérských hororů natočených filmovými nadšenci bez profesionálního zázemí, ale zato s velkým entuziasmem. Baltimorský režisér, scenárista, producent, střihač a tvůrce gore efektů Doug Ulrich ve svém povídkovém filmu natočeném na VHS namíchal mimořádně vyvážený mix „okouzlujícího neumětelství a hovadné přímočarosti“, takže výsledkem je správně „lahodný brak“. Trojice hororových příběhů o Satanově náhrdelníku, zhrzeném manželovi na vražedné stopě a tajemství jednadvacáté úrovně jedné fantasy videohry. Snímek se festival rozhodl zahustit trademarkovým rychlodabingem. Pětice vokálních performerů Kafilerie Zawadská, Josef Vokurka, Samantha Bifidus, Immanuel Lubrikant a Jíra Fostrá se tentokrát nezhostí dabování společně, ale vzhledem k technickým možnostem štafetově – každou povídku si diváci vychutnají s hlasy některých z nich. Součástí virtuálního mecheche bude i drinking game, skrze kterou Otrlec nabídne možnost lépe se vyrovnat s nástrahami světa i tohoto snímku.

FESTIVAL OTRLÉHO DIVÁKA:

Otrlec je synonymem pokleslosti, nevkusu, braku a zábavy za hranicí tuctovosti – ve všech možných významech těchto slov. Každý rok festival přináší kolekci nejpůsobivějších, nejsměšnějších, nejzapadlejších i nejbizarnějších hororů, extrémů, akčňáků, krváků, campů, béček, céček i péček. Festival otrlého diváka navrací kinu jeho původní roli atrakce a nezapomenutelného společného zážitku. Tím se nemyslí pouze fakt, že máloco se vyrovná zkušenosti, když člověk sleduje horor či třeskutě směšný brak ve společnosti tří stovek stejně naladěných lidí. Kmenová přehlídka pražského kina Aero kromě toho nabízí řadu interaktivních projekcí, kde za pomoci náležitě laciných a kutilsky vytvořených prostředků filmy nezůstávají jen na plátně, ale pronikají přímo do sálu. Jindy zase díky nezaměnitelnému přednesu i kreativnímu přístupu simultánních překladatelů získávají již viděné filmy zcela nový rozměr. Namísto „tiché adorace“ kinematografického umění zažijí diváci projekce, kde se sál otřásá salvami smíchu či vyděšeným řevem, vychutnají si filmy z archivních formátů, jako je VHS či VCD, a to nemluvě o dílech samotných.

Délka akce: 70 minut
Rok výroby: 1993
Země původu: USA
Žánr: horor, povídkový

Datum lokální premiéry: 31. říjen 2020

Režie

  • Doug Ulrich
  • Al Darago

Scénář

  • Doug Ulrich
  • Al Darago

Kamera

  • Rick Shipley

Hrají

  • Rick Shipley
  • Al Darago
  • Doug Ulrich

Producent

  • Doug Ulrich
  • Al Darago

Střih

  • Doug Ulrich