Festival Outdoorového filmu - blok 1

(Festival Outdoorového filmu - blok 1)
Festival Outdoorového filmu - blok 1

Informace o akci a jejím konání

DRAČÍ OHON (34 min)

Film o prvovýstupu Bulharské čtveřice lezců na Cerro Torre v Andách. Po rok trvajících přípravách se skupina vydává do Patagonie. Expedici provází špatné počasí. Po řadě neúspěchu a zranění se však týmu lezců podaří dosáhnout vrcholu Poincenot, Cerro Torre a dokonce vytyčit novou cestu na severní straně El Mocho.

POSTOJ VDĚČNOSTI (30 min.)

Simone Moro a Tamara Lunger jsou poněkud zvláštní pár. Jako alpinista dává Simon přednost tomu, jít vždy tou obtížnější cestou a má také téměř 30 let zkušeností s lezením v zimě. Tamara, která je na cestě k tomu, aby dosáhla dlouhé a úspěšné kariéry ve ski-mountaineeringu, je teprve 30 let stará. Navzdory věkovému rozdílu tito dva lidé sdílejí podobný cíl a jejich role byly jasné – on je tím moudrým mentorem, ona zase dychtivou studentkou. Ale jak jejich tým směřuje do Kanchenjungy, aby se pokusili o nejvyšší traverz přes osmitisícové vrcholy, jejich role se pomalu začínají měnit.

DOMOV (36 min.)

Kočovní dobrodruzi v honbě za lidským letem. Hledají místo, kam patří, ve světě, který to nenazývá “normou”. Zažívají život, smrt a lásku... to vše v krajních rychlostech. Toto je jejich příběh...

Délka akce: 101 minut
Země původu: USA, Německo, Bulharsko
Žánr: dokument, zaner_outdoor