Filmový klub

Filmový klub už dávno není jen příslovečný „klub náročného diváka“, ale místo, kde si přijdou na své všichni skuteční milovníci filmu – cinefilové. Klubová kartička vám otevře dveře ke kinematografickému ráji, ačkoli k návštěvě klubových projekcí není nezbytně nutná. Jenom ve filmovém klubu uvidíte ty nejlepší filmy z evropských i světových festivalů, vítěze diváckých i jiných cen, nezávislé filmy, krutě aktuální dokumenty, ale i kultovní tituly, žánrovky, půlnoční běsy a archivní retro poklady.

Ve filmovém klubu nebudete pouhými pasivními konzumenty masové zábavy, ale dostanete až pod nos odborný úvod k filmu, dozvíte se něco o kontextu vzniku a osobnosti režiséra, zkrátka dostanete argumentační munici, až se budete s přáteli přít, proč film byl nebo nebyl skvělý. Snažíme se zvát hosty z řad filmařů a jiných relevantních odborníků, aby měla diskuse řádnou šťávu. 

Kino METRO 70 provozuje filmový klub pod hlavičkou Asociace českých filmových klubů (AČFK). Roční členství v klubu stojí 60 Kč; členové mají nárok na slevu 40 Kč na každé představení filmového klubu pořádané kinem, dále mohou uplatnit slevy na akce pořádané AČFK (např. Letní filmová škola) a se slevou pořídí také publikace a DVD vydávané Asociací.
 
Nově mohou na představení filmového klubu uplatnit slevu také členové Klubu mladého diváka ARTER. Arter je platformou sdružující mladé lidi se zájmem o kulturu a zejména divadelní dění v Olomouci a blízkém okolí. Klub propojuje všechny zásadní olomoucké kulturní instituce a je určen všem mladým divákům až do 26 let a to jak studentům, tak nestudujícím. Více info zde.

Na cestě s mámou | FILMOVÝ KLUB

Jon je muž středního věku, který žije se svou starou matkou v odlehlé části Islandu. Jeho matka je žena, která má vždy ve všem jasno. Když matka zemře, syn zcela samozřejmě splní všechny pokyny, co má dělat po její smrti. Jon svou mrtvou matku učeše a oblékne, posadí ji na zadní sedadlo svého starého auta, vezme s sebou věrného psa Bresnefa a cesta na druhý konec země, na místo, kde mu matka řekla, že ji má pohřbít, začíná. Doprovázet zesnulého na poslední cestě je přirozeně většinou smutná věc. V této černé komedii je však veselo. Režisérův soucitně chápavý přístup a láska herců k jejich postavám jsou tak výjimečné, že se snímek pro mnoho diváků stal bezpochyby nejsvětlejším filmovým zážitkem roku.

  • pondělí 1. 4. 2024 20:00
    150,00 Kč Koupit

Útěk z utopie | FILMOVÝ KLUB

Strhující pohled na to, co všechno jsou lidé ochotni podstoupit, aby získali svobodu. Útěk z Utopie sleduje poslední známé přeběhlíky, kteří se pokusili uprchnout ze Severní Koreje, jednoho z nejutlačovanějších míst na Zemi, z místa, ve kterém vyrostli a věřili, že je rájem. Záběry ze skryté kamery dokreslují nebezpečnou a vysoce riskantní cestu, na kterou se jednotlivci i rodiny, které se snaží uniknout útlaku, a nakonec odhalují svět, který většina z nás nikdy neviděla.

  • středa 3. 4. 2024 20:00
    150,00 Kč Koupit

Dokonalé dny | FILMOVÝ KLUB

Hirajama pracuje jako uklízeč toalet v Tokiu. Žije spokojeně ve své pečlivě sestavené rutině a volný čas tráví čtením knih, poslechem starých rockových kazet nebo focením na svůj analogový fotoaparát. Ze životní harmonie ho vyruší série nečekaných setkání, která postupně odhaluje střípky z jeho minulosti. Proslulý režisér Wim Wenders (Nebe nad Berlínem) se triumfálně vrací s poetickým filmem o hledání krásy ve zdánlivých maličkostech. Představitel hlavní role Kódži Jakušo byl na festivalu v Cannes oceněn za Nejlepší mužský herecký výkon.

  • pondělí 8. 4. 2024 20:00
    150,00 Kč Koupit

Panenky na útěku | FILMOVÝ KLUB

Dvě holky, které potřebují změnu, a banda gangsterů, která potřebuje kufr, jenž se nedopatřením dostal těm dvěma do rukou. To jsou aktéři komedie Panenky na útěku, oscarového režiséra a scenáristy Ethana Coena. Divoká Jamie (Margaret Qualley) se vzpamatovává z čerstvého rozchodu, upjatá Marian (Geraldine Viswanathan) si potřebuje orazit od vyčerpávající práce. Společně se rozhodnou změnit prostředí a strávit pár dní na prosluněné Floridě. Plán skvělý, realizace příšerná. Na cestu totiž v místní autopůjčovně dostanou auto, které mělo posloužit partičce mafiánů k převozu kufru s velmi nebezpečným obsahem, shodou okolností právě do míst, kam směřují obě dívky. Zatímco ty dvě řeší především to, jak z výletu vytěžit maximum, přičemž si pod tím každá představuje něco úplně jiného, trochu zoufalí gangsteři dělají vše (a pod slovem „vše“ se skrývají i ty nejhorší skutky) pro to, aby je...

  • středa 10. 4. 2024 20:00
    150,00 Kč Koupit

Já Kapitán | FILMOVÝ KLUB

Já Kapitán je epický příběh dospívajícího chlapce Seydua, který se spolu se svým bratrancem Musou rozhodne opustit senegalský Dakar a vydat se na cestu do Evropy. Příběh obou chlapců je současnou odyseou, v níž musí hlavní hrdinové překonat řadu překážek. Během své cesty se mění z lidí na zboží a zvířata, až se nakonec ze Seydua stává hrdina. V tomto velkém dobrodružství, které nás provede nebezpečím na poušti i na moři, nejednoznačností a rozporuplností lidského bytí a během něhož se sny, naděje a ambice hlavních hrdinů mění v boj o přežití, nezbývá místo pro zbožnost.

  • pondělí 15. 4. 2024 20:00
    150,00 Kč Koupit

Hranice Evropy | FILMOVÝ KLUB

Úspěšná novinářka Saša opouští svou rodinu a společně s miliony dalších východoevropských pracovníků se stává levnou pracovní silou v Západní Evropě. V Německu na farmě, v irském hotelu nebo jako pečovatelka ve Francii. Všude tam zakouší na vlastní kůži osudy těch, jejichž práci na každodenní bázi potřebujeme a vytěžujeme. Jaká je však reálná cena, kterou Evropa platí za špatně nastavenou pracovní migraci? Jaké jsou osudy a motivace těch, kteří ji vykonávají? A proč od jejich mizerných pracovních i mzdových podmínek většinou jen odvracíme zrak?

  • středa 17. 4. 2024 20:00
    150,00 Kč Koupit

Zůstaňte informováni o našich novinkách

Přihlašte se do našeho newsletteru a budeme Vám zasílat novinky přímo na e-mail.