Festival otrlého diváka uvádí: Syrová síla | Moje kino LIVE

(Raw Force)
Festival otrlého diváka uvádí: Syrová síla | Moje kino LIVE

Informace o akci a jejím konání

Moje kino LIVE:

Vítáme vás v našem kině u vás doma. Protože vás chceme potkávat a dělat dál společně to, co nás baví, vymysleli v Aerofilms pro všechny kinofily Moje kino LIVE, kde budeme všichni spolu doma v kině.

Jak to funguje? Vyberte si, kolik za vstupenku na daný film můžete utratit (z různých cenových kategorií můžete vybírat po rozkliknutí položky "uplatnit slevu"). Kupte si ji, jako byste si kupovali lístek do kina. Prodej lístků končí vždy půl hodiny před začátkem představení, kdy vám také na e-mail zašleme odkaz na stream.

V online kině platí tato pravidla: Nasát atmosféru našeho kina můžete už 30 minut před začátkem představení. Díky tomu si můžete naplno užít chat před filmem. Film začíná přesně. Po filmu můžete ještě probrat dojmy a filmové zážitky. Kdo nechce, chat používat nemusí, lze ho i vypnout.

Našimi projekcemi se budeme snažit navodit atmosféru kinosálu se vším, co k němu patří. Čekají vás úvody, reakce diváků, společnost přátel, a zároveň můžete podpořit své oblíbené kino v nelehké době. Hezky se oblečte, těšíme se na vás!

SYNOPSE FILMU:

Jak jinak oslavit svátek 8. května než hororově-karatisticky-zombie-dobrodružně-erotickým-survival ajntopfem! Poněkud obskurní dílo, leč se seriózním názvem, Syrová síla, totiž odhaluje, že někteří nacističtí pohlaváři unikli spárům spravedlnosti a ve vyhnanství si našli poctivé arbeity. O tom ví své jistý Thomas Speer, jenž v Pacifiku čile zásobuje nahotinkami lidožravé mnichy, díky čemuž kasíruje nefrity. Kněží z Ostrova bohatýrů na oplátku pomocí barbecue grilovaček oživují bandu nemrtvých samurajů. Takové vypečené sebrance se musí postavit ochlastalí američtí turisté s kýčovitými havajskými hacafraky, kteří shodou okolností po nocích trénují karate – pokud zrovna nevymetají hampejzy na Filipínách. A právě zde natočil svůj debut Syrová síla hochštapler Edward Murphy. Ten se po vzoru artového chlíváka Francise Forda Coppoly utvrdil v tom, že ostrovní stát je zemí zaslíbenou zahraničním produkcím, neboť skýtá nejen exotické lokace, ale také levnou pracovní sílu, svolnou k ledasčemu. Spolu s podnikavcem Frankem Johnsonem (Predátor, Walker Texas Ranger) pak dokázali svůj majstrštyk opepřit krom hambatého komparsu o svéráznou hereckou směsku. Mimo jiných uvidíte pantátu Camerona Mitchella (Smrtelná kořist, Šest žen pro vraha, Roucho), Camille Keaton (Plivu na tvůj hrob), nebo Vica Diaze (Olítej mě, The Big Bird Cage), filipínskou reinkarnaci Petera Lorrea. Výplodem jejich zájezdové filmařiny se stal otrlý gesamtkunstwerk, který vykořistil snad všechny žánry a s takřka surreální vervou začlenil kuriózní natáčecí postupy, hodné pravého kutilského břídilství. Nenechte si proto ujít jedinečnou příležitost okusit šťavnatou fašírku jménem Syrová síla!

FESTIVAL OTRLÉHO DIVÁKA:

Otrlec je synonymem pokleslosti, nevkusu, braku a zábavy za hranicí tuctovosti – ve všech možných významech těchto slov. Každý rok festival přináší kolekci nejpůsobivějších, nejsměšnějších, nejzapadlejších i nejbizarnějších hororů, extrémů, akčňáků, krváků, campů, béček, céček i péček. Festival otrlého diváka navrací kinu jeho původní roli atrakce a nezapomenutelného společného zážitku. Tím se nemyslí pouze fakt, že máloco se vyrovná zkušenosti, když člověk sleduje horor či třeskutě směšný brak ve společnosti tří stovek stejně naladěných lidí. Kmenová přehlídka pražského kina Aero kromě toho nabízí řadu interaktivních projekcí, kde za pomoci náležitě laciných a kutilsky vytvořených prostředků filmy nezůstávají jen na plátně, ale pronikají přímo do sálu. Jindy zase díky nezaměnitelnému přednesu i kreativnímu přístupu simultánních překladatelů získávají již viděné filmy zcela nový rozměr. Namísto „tiché adorace“ kinematografického umění zažijí diváci projekce, kde se sál otřásá salvami smíchu či vyděšeným řevem, vychutnají si filmy z archivních formátů, jako je VHS či VCD, a to nemluvě o dílech samotných.

Délka akce: 87 minut
Rok výroby: 1981
Země původu: Filipíny, USA
Žánr: horor, akce, komedie, dobrodružný

Datum lokální premiéry: 8. květen 2021

Režie

  • Edward D. Murphy

Scénář

  • Edward D. Murphy

Kamera

  • Frank E. Johnson

Hudba

  • Walter Murphy

Hrají

  • Cameron Mitchell
  • Hope Holiday
  • Jennifer Holmes
  • Camille Keaton
  • Jewel Shepard
  • Rey Malonzo