Lux Film Days: Kolektiv | Moje kino LIVE

(Colectiv)
Lux Film Days: Kolektiv | Moje kino LIVE

Informace o akci a jejím konání

Moje kino LIVE:

Vítáme vás v našem kině u vás doma. Protože vás chceme potkávat a dělat dál společně to, co nás baví, vymysleli v Aerofilms pro všechny kinofily Moje kino LIVE, kde budeme všichni spolu doma v kině.

Díky přehlídce Lux Film Days můžete vyzkoušet naše online kino zcela zdarma. Stačí se zaregistrovat pomocí e-mailu přes tento formulář. Registrace se uzavírají 3. 5. v 18:00. Před začátkem projekce obdržíte e-mail s odkazem na stream.

V online kině platí tato pravidla: Nasát atmosféru našeho kina můžete už 30 minut před začátkem představení. Díky tomu si můžete naplno užít chat před filmem. Film začíná přesně. Po filmu můžete ještě probrat dojmy a filmové zážitky. Kdo nechce, chat používat nemusí, lze ho i vypnout.

Našimi projekcemi se budeme snažit navodit atmosféru kinosálu se vším, co k němu patří. Čekají vás úvody, reakce diváků, společnost přátel, a zároveň můžete podpořit své oblíbené kino v nelehké době. Hezky se oblečte, těšíme se na vás!

Lux Film Days:

Cena diváků LUX je iniciativou Evropského parlamentu a European Film Academy (Evropská filmová akademie - EFA) ve spolupráci s Evropskou komisí a Europa Cinemas. Nová podoba ocenění vznikla sloučením Filmové ceny LUX, kterou v roce 2007 vytvořil Evropský parlament jako výraz svého závazku k podpoře kultury, a Ceny diváků Evropské filmové akademie. Stejně jako dřívější Cena LUX bude i nová cena upozorňovat na filmy, které se věnují aktuálním tématům evropské veřejné diskuse, a stavět tak pomyslné mosty mezi lidmi z celé Evropy. Nová cena by měla také podpořit zájem občanů o politiku, mimo jiné tím, že dá evropským divákům příležitost hlasovat pro svůj oblíbený film, a stát se tak aktivními protagonisty soutěže. Hlasujte o nejlepší evropský film do 23. května zde.

SYNOPSE FILMU:

Požár v bukurešťském klubu 'Colectiv' v roce 2015 si vyžádal 27 mrtvých a 180 zraněných. Netrvá dlouho a v nemocnicích začínají umírat i zranění s popáleninami, které je neohrožovaly na životě. Pak ale dostane skupina investigativních novinářů echo přímo z jedné z nemocnic. Dojde k sérii šokujících odhalení a novináři záhy rozkrývají rozsáhlou síť podvodů v celém zdravotnictví. Je jmenován nový ministr, který filmařům umožní nebývale zblízka sledovat svou snahu o reformu zkorumpovaného systému i boj s všudypřítomnými překážkami. Dokument COLECTIV zachycující novináře, oběti požáru i vládní úředníky přináší nekompromisní pohled na důležitost investigativní žurnalistiky v její nejskvělejší podobě.

Délka akce: 109 minut
Rok výroby: 2019
Země původu: Rumunsko, Lucembursko
Žánr: dokumentární

Datum lokální premiéry: 3. květen 2021

Režie

  • Alexander Nanau

Scénář

  • Alexander Nanau

Kamera

  • Alexander Nanau

Hudba

  • Kyan Bayani