Festival otrlého diváka uvádí: Mauzoleum | Moje kino LIVE

(Mausoleum)
Festival otrlého diváka uvádí: Mauzoleum | Moje kino LIVE

Informace o akci a jejím konání

Moje kino LIVE:

Vítáme vás v našem kině u vás doma. Protože vás chceme potkávat a dělat dál společně to, co nás baví, vymysleli v Aerofilms pro všechny kinofily Moje kino LIVE, kde budeme všichni spolu doma v kině.

Jak to funguje? Vyberte si, kolik za vstupenku na daný film můžete utratit (z různých cenových kategorií můžete vybírat po rozkliknutí položky "uplatnit slevu"). Kupte si ji, jako byste si kupovali lístek do kina. Prodej lístků končí vždy půl hodiny před začátkem představení, kdy vám také na e-mail zašleme odkaz na stream.

V online kině platí tato pravidla: Nasát atmosféru našeho kina můžete už 30 minut před začátkem představení. Díky tomu si můžete naplno užít chat před filmem. Film začíná přesně. Po filmu můžete ještě probrat dojmy a filmové zážitky. Kdo nechce, chat používat nemusí, lze ho i vypnout.

Našimi projekcemi se budeme snažit navodit atmosféru kinosálu se vším, co k němu patří. Čekají vás úvody, reakce diváků, společnost přátel, a zároveň můžete podpořit své oblíbené kino v nelehké době. Hezky se oblečte, těšíme se na vás!

SYNOPSE FILMU:

Ještě hutnější nadpřirozený horor než vrcholné skvosty italských mistrů Lucia Fulciho a Daria Argenta – tak nějak si alespoň výsledek svého snažení představovali tvůrci Mauzolea. Jenže zatímco v brilantních atmosférických krvácích evropské produkce do sebe všechny složky, od výpravy přes vedení herců po speciální efekty, dokonale zapadají, v Mauzoleu naopak jedna druhé podrážejí nohy. Každý element projektu vykazuje značný potenciál a řemeslné ambice, ale také fatální nedotaženost. Na druhou stranu právě v tom spočívá osobité kouzlo a ohromná zábavnost snímku, který stojí rozkročen mezi satanistickým slasherem a erotickou telenovelou s výrazně osmdesátkovým buketem. Triky a masky dostal na starost John Carl Buechler, jenž následně svůj oslizlý rukopis vetknul do bijáků otrleckých miláčků Stuarta Gordona, Charlese Banda i Freda Olena Raye. Jeho přičiněním zdejší příběh o rodové kletbě a démonickými silami posedlé paničce z lepší společnosti dostává náležitě gumákovou a groteskně vyšinutou podobu. Jeho práci ale zatvrzele sabotuje oddělení kamery a světel, které jako by chtělo vyzdvihnout umělost a rukodělnost namísto toho, aby je v zájmu efektnosti naopak maskovalo. Na druhou stranu producenti beztak počítali s tím, že diváci přehlídnou projevy přiškrceného rozpočtu, protože budou uhranuti přednostmi bývalé Playboy modelky Bobbie Bresee. Pro ni role spanilé dámy měnící se v náruživé a krvelačné monstrum znamenala první ze série hrdě trashových partů ve skvostech jako Ghoulies, Hvězdný kriminál či Surfoví náckové musí zemřít. Její hereckou metodu urputného tlačení svorně následuje zbytek ansámblu před kamerou, v němž jako manžel hrdinky ční bývalý eskamotérský kněz i hippie Marjoe Gortner, který se svou naondulovanou vizáží vepsal do paměti otrlým divákům již v kultu Hvězdná srážka.

FESTIVAL OTRLÉHO DIVÁKA:

Otrlec je synonymem pokleslosti, nevkusu, braku a zábavy za hranicí tuctovosti – ve všech možných významech těchto slov. Každý rok festival přináší kolekci nejpůsobivějších, nejsměšnějších, nejzapadlejších i nejbizarnějších hororů, extrémů, akčňáků, krváků, campů, béček, céček i péček. Festival otrlého diváka navrací kinu jeho původní roli atrakce a nezapomenutelného společného zážitku. Tím se nemyslí pouze fakt, že máloco se vyrovná zkušenosti, když člověk sleduje horor či třeskutě směšný brak ve společnosti tří stovek stejně naladěných lidí. Kmenová přehlídka pražského kina Aero kromě toho nabízí řadu interaktivních projekcí, kde za pomoci náležitě laciných a kutilsky vytvořených prostředků filmy nezůstávají jen na plátně, ale pronikají přímo do sálu. Jindy zase díky nezaměnitelnému přednesu i kreativnímu přístupu simultánních překladatelů získávají již viděné filmy zcela nový rozměr. Namísto „tiché adorace“ kinematografického umění zažijí diváci projekce, kde se sál otřásá salvami smíchu či vyděšeným řevem, vychutnají si filmy z archivních formátů, jako je VHS či VCD, a to nemluvě o dílech samotných.

Délka akce: 97 minut
Rok výroby: 1983
Země původu: USA
Žánr: horor

Datum lokální premiéry: 8. duben 2021

Režie

  • Michael Dugan

Scénář

  • Robert Barich
  • Robert Madero

Kamera

  • Robert Barich

Hudba

  • Jaime Mendoza-Nava

Hrají

  • Bobbie Bresee
  • Marjoe Gortner
  • Norman Burton
  • Maurice Sherbanee
  • Laura Hippe