Otrlý double feature: Masakr mikrovlnnou troubou + Hříchy pátera Uzla | Moje kino LIVE

(Microwave Massacre + Guru, the Mad Monk)
Otrlý double feature: Masakr mikrovlnnou troubou + Hříchy pátera Uzla | Moje kino LIVE

Informace o akci a jejím konání

Moje kino LIVE:

Vítáme vás v našem kině u vás doma. Protože vás chceme potkávat a dělat dál společně to, co nás baví, vymysleli v Aerofilms pro všechny kinofily Moje kino LIVE, kde budeme všichni spolu doma v kině.

Jak to funguje? Vstupenku do virtuálního sálu si koupíte stejným způsobem, jako byste si kupovali lístek do kina. Prodej lístků končí vždy půl hodiny před začátkem představení, kdy vám také na e-mail zašleme odkaz na stream.

V online kině platí tato pravidla: Nasát atmosféru našeho kina můžete už 30 minut před začátkem představení. Díky tomu si můžete naplno užít chat před filmem. Film začíná přesně. Po filmu můžete ještě probrat dojmy a filmové zážitky. Kdo nechce, chat používat nemusí, lze ho i vypnout.

Našimi projekcemi se budeme snažit navodit atmosféru kinosálu se vším, co k němu patří. Čekají vás úvody, reakce diváků, společnost přátel, a zároveň můžete podpořit své oblíbené kino v nelehké době. Hezky se oblečte, těšíme se na vás!

SYNOPSE AKCE:

Na Tři krále měkko máme, praví klasická pranostika. Aby vám mozky hezky do nového roku změkly, připravili jsme pro otrlé diváky další online povyražení, které snad pomůže ukrátit tu dobu, než se zase budeme moct sejít v kině na pořádné plnotučné verzi Festivalu otrlého diváka. Naservírujeme vám hned dvojitou dávku audiovizuální zoufalosti v double feature, kde se řemeslná inkompetence překlápí do inkontinence tvůrčí nesoudnosti. Snímky Masakr mikrovlnnou troubou i Hříchy pátera Uzla patří mezi čelní uchazeče o post nejhoršího hororu všech dob, oba vznikaly na koleně za pár šupů a oba přímo žadoní o otrleckou lokalizaci formou našeho věhlasného vícehlasého dabingu.

Masakr mikrovlnnou troubou (Microwave Massacre)

USA, 1983, 76 min., český dvouhlasý rychlodabing

Kam se hrabe motorová pila. Tento nízkorozpočtový horor ukazuje, že i s malou mikrovlnkou se dá udělat velký masakr. A vůbec nevadí, že ho neprovádí texaský řezník s maskou z lidského obličeje, ale obtloustlý stárnoucí stavební dělník prožívající vleklou krizi středního věku. Nahromaděné frustrace z bezútěšné práce a rodinného života z něj nakonec udělají zabijáka a kanibala, který si své oběti po kouscích ohřívá v chloubě své domácnosti – obří mikrovlnné troubě. Hororová komedie režiséra Wayna Berwicka je sama o sobě brakový skvost plný groteskně morbidních nápadů a schmutzig atmosféry. A co teprve s dabingem od dua Kafilerie Zawadská a Immanuel Lubrikant.

Hříchy pátera Uzla (Guru, the Mad Monk)

USA, 1970, 56 min., český trojhlasý rychlodabing

Dokonce i Ed Wood by se styděl, kdyby byl podepsaný pod zhůvěřilým filmařským potratem, jenž v originále nese titul Guru, the Mad Monk. Ansámbl ochotníků v čele s dvojníkem Mirka Donutila zde křečovitým přehráváním marně vnáší stopy života do zoufalého scénáře o zlotřilém knězovi, který se vyžívá v mordování, paktuje se s upírskou bábou kořenářkou a hojně trestá svého jednookého hrbáče. Hlavně ovšem stojí v cestě ke šťastné lásce prostopášné dívky obviněné ze zabití novorozeněte a naivního popravčího holomka. Exploatačně překombinovaná vyprávěnka nabírá brechtovské rozměry evokující Dogville Larse von Triera, neboť filmařský samorost Andy Milligan svou středověkou vizi bezostyšně inscenoval ve viditelně moderním prostředí. Takže v interiérech můžeme vidět elektrické zásuvky, zatímco exteriéry nezapřou nádech sedmdesátkového New Yorku. Celý nuzný rozpočet namísto výpravy padl na podomácku spíchnutou garderóbu ústředního antihrdiny, který střídá ornáty častěji než Leoš Mareš kabáty. Přes to všechno se Milliganovo dílo ukazuje jako překvapivě nadčasové. Aktuálně platné přesahy vyzdvihneme trojhlasým dabingem Samanthy Bifidus, Josefa Vokurky a Jíry Fostré. Říká se, že z hovna bič neupleteš, ale když se chce, uzel z toho vyleze festovní.

FESTIVAL OTRLÉHO DIVÁKA:

Otrlec je synonymem pokleslosti, nevkusu, braku a zábavy za hranicí tuctovosti – ve všech možných významech těchto slov. Každý rok festival přináší kolekci nejpůsobivějších, nejsměšnějších, nejzapadlejších i nejbizarnějších hororů, extrémů, akčňáků, krváků, campů, béček, céček i péček. Festival otrlého diváka navrací kinu jeho původní roli atrakce a nezapomenutelného společného zážitku. Tím se nemyslí pouze fakt, že máloco se vyrovná zkušenosti, když člověk sleduje horor či třeskutě směšný brak ve společnosti tří stovek stejně naladěných lidí. Kmenová přehlídka pražského kina Aero kromě toho nabízí řadu interaktivních projekcí, kde za pomoci náležitě laciných a kutilsky vytvořených prostředků filmy nezůstávají jen na plátně, ale pronikají přímo do sálu. Jindy zase díky nezaměnitelnému přednesu i kreativnímu přístupu simultánních překladatelů získávají již viděné filmy zcela nový rozměr. Namísto „tiché adorace“ kinematografického umění zažijí diváci projekce, kde se sál otřásá salvami smíchu či vyděšeným řevem, vychutnají si filmy z archivních formátů, jako je VHS či VCD, a to nemluvě o dílech samotných.

Délka akce: 135 minut
Země původu: USA
Žánr: horor, komedie

Datum lokální premiéry: 6. leden 2021

Režie

  • Wayne Berwick
  • Andy Milligan, Thomas Singer

Scénář

  • Thomas Singer
  • Craig Muckler
  • Andy Milligan

Kamera

  • Karen Grossman
  • Andy Milligan

Hrají

  • Jackie Vernon
  • Loren Schein
  • Al Troupe
  • Gerald Jacuzzo
  • Irving Metzman