Zahájení festivalu Mezipatra + Nic ve zlým | Moje kino LIVE

(Futur Drei)
Zahájení festivalu Mezipatra + Nic ve zlým | Moje kino LIVE

Informace o akci a jejím konání

Moje kino LIVE:

Vítáme vás v našem kině u vás doma. Protože vás chceme potkávat a dělat dál společně to, co nás baví, vymysleli v Aerofilms pro všechny kinofily Moje kino LIVE, kde budeme všichni spolu doma v kině.

Jak to funguje? Vyberte si, kolik za vstupenku na daný film můžete utratit (z různých cenových kategorií můžete vybírat po rozkliknutí položky "uplatnit slevu"). Kupte si ji, jako byste si kupovali lístek do kina. Prodej lístků končí vždy půl hodiny před začátkem představení, kdy vám také na e-mail zašleme odkaz na stream.

V online kině platí tato pravidla: Nasát atmosféru našeho kina můžete už 30 minut před začátkem představení. Díky tomu si můžete naplno užít chat před filmem. Film začíná přesně. Po filmu můžete ještě probrat dojmy a filmové zážitky. Kdo nechce, chat používat nemusí, lze ho i vypnout.

Našimi projekcemi se budeme snažit navodit atmosféru kinosálu se vším, co k němu patří. Čekají vás úvody, reakce diváků, společnost přátel, a zároveň můžete podpořit své oblíbené kino v nelehké době. Hezky se oblečte, těšíme se na vás!

FESTIVAL MEZIPATRA:

Festival Mezipatra online bude zahájen ve čtvrtek 5. 11. 2020 od 19:00 slavnostním živým přenosem. Zahajovací ceremoniál budou moderovat Buchty (Ivana Veselková a Zuzana Fuksová z Radia Wave), večer bude pokračovat premiérou filmu Nic ve zlým (Futur Drei) a následovat bude párty formou online DJ setu. Vstupenka platí pro všechny 3 části programu. Přijďte si užít co nejvěrnější festivalové prostředí online, z pohodlí domova.

SYNOPSE FILMU:

Nic ve zlým / Faraz Shariat / Německo 2020 / 89 min. – Nebýt jeho zlozvyku drobných krádeží, žil by mladý Parvis dál v malém německém městě a užíval si divoké večírky a nejrůznější experimenty. Nucená výpomoc v přistěhovaleckém centru má přispět k jeho nápravě. Zde se ale syn íránských imigrantů sbližuje s ostýchavým Amonem, který se svou sestrou Banafshe Arezu nedávno uprchl z Íránu. Celá trojice si užívá zdánlivě bezstarostné léto, vztah mezi Parvisem a Amonem ale pomalu přestává být jen pouhým přátelstvím… Pestrobarevný snímek o spiklenectví, důvěře a potřebě sounáležitosti získal po právu letošní cenu Teddy Award. Ústřední otázka příběhu je totiž navýsost aktuální –⁠ může se cizí země vůbec někdy stát právoplatným domovem mladých hrdinů?

Délka akce: 150 minut
Rok výroby: 2020
Země původu: Německo
Žánr: drama

Datum lokální premiéry: 5. listopad 2020

Režie

  • Faraz Shariat

Scénář

  • Faraz Shariat
  • Paulina Lorenz

Kamera

  • Simon Vu

Hrají

  • Benjamin Radjaipour
  • Eldin Jalali
  • Banafshe Hourmazdi