Festival otrlého diváka: Nindža zombák | Moje kino LIVE

(Ninja Zombie)
Festival otrlého diváka: Nindža zombák | Moje kino LIVE

Informace o akci a jejím konání

Moje kino LIVE:

Vítáme vás v našem kině u vás doma. Protože vás chceme potkávat a dělat dál společně to, co nás baví, vymysleli v Aerofilms pro všechny kinofily Moje kino LIVE, kde budeme všichni spolu doma v kině.

Jak to funguje? Vyberte si, kolik za vstupenku na daný film můžete utratit (z různých cenových kategorií můžete vybírat po rozkliknutí položky "uplatnit slevu"). Kupte si ji, jako byste si kupovali lístek do kina. Prodej lístků končí vždy půl hodiny před začátkem představení, kdy vám také na e-mail zašleme odkaz na stream.

V online kině platí tato pravidla: Nasát atmosféru našeho kina můžete už 30 minut před začátkem představení. Díky tomu si můžete naplno užít chat před filmem. Film začíná přesně. Po filmu můžete ještě probrat dojmy a filmové zážitky. Kdo nechce, chat používat nemusí, lze ho i vypnout.

Našimi projekcemi se budeme snažit navodit atmosféru kinosálu se vším, co k němu patří. Čekají vás úvody, reakce diváků, společnost přátel, a zároveň můžete podpořit své oblíbené kino v nelehké době. Hezky se oblečte, těšíme se na vás!

SYNOPSE FILMU:

Projekce filmu „Nindža zombák“ Marka Bessengera v původním anglickém znění s českými titulky a českým komentářem v rámci „Alternativní corona podzimní sklizně Festivalu otrlého diváka 2020“.

Z hrobu ranně-devadesátkové popkultury se k životu probouzí nejpodivnější antihrdina kinematografie. Zběhlý v bojových uměních, těžce zkoušený životem i smrtí a vyzbrojený kolekcí orientálních zbraní i pravým americkým mulletem musí švarný sportsmen Jack proti své vůli čelit nezdolnému zlounovi Sekáčovi, který chce ukořistit Urnu Prométheovu. Tento záhadný artefakt, opředený bájnou mocí, údajně vykopal kolega Jackova kamaráda Orlana. A přes něj se do té šlamastyky plné spoře oděných nindžů, voodoo šamanů holdujících tenisu a archeologů s brokovnicemi zaplete nejen Jack, ale také jeho čerstvá snoubenka Maggie.

„Nindža zombák“ v sobě s rozvernou nadsázkou spojuje všechny prvky bijáků, které v osmdesátkách kralovaly videopůjčovnám, a s nesoudností vlastní nadcházející dekádě je matlá dohromady do bláznivě zábavného eintopfu natočeného za pár šupů, ale zato s nezřízenou vervou. Není divu, že se film stal Svatým grálem sběratelů filmových obskurit. Na výjimečnosti mu přidal fakt, že po jediné veřejné projekci v domácím Chicagu nebyl už nikdy nikde uveden. Režisér a scenárista Mark Bessenger se následně na devatenáct let odmlčel, načež se živil natáčením queer dramat a gay porna. V rámci coronového speciálu „Festivalu otrlého diváka“ bude tento skvost uveden s českými titulky a interaktivními taškařicemi v podobě sofistikovaných odborných komentářů i přízemně odporných vejšplechtů na paralelním chatu.

FESTIVAL OTRLÉHO DIVÁKA:

Otrlec je synonymem pokleslosti, nevkusu, braku a zábavy za hranicí tuctovosti – ve všech možných významech těchto slov. Každý rok festival přináší kolekci nejpůsobivějších, nejsměšnějších, nejzapadlejších i nejbizarnějších hororů, extrémů, akčňáků, krváků, campů, béček, céček i péček. Festival otrlého diváka navrací kinu jeho původní roli atrakce a nezapomenutelného společného zážitku. Tím se nemyslí pouze fakt, že máloco se vyrovná zkušenosti, když člověk sleduje horor či třeskutě směšný brak ve společnosti tří stovek stejně naladěných lidí. Kmenová přehlídka pražského kina Aero kromě toho nabízí řadu interaktivních projekcí, kde za pomoci náležitě laciných a kutilsky vytvořených prostředků filmy nezůstávají jen na plátně, ale pronikají přímo do sálu. Jindy zase díky nezaměnitelnému přednesu i kreativnímu přístupu simultánních překladatelů získávají již viděné filmy zcela nový rozměr. Namísto „tiché adorace“ kinematografického umění zažijí diváci projekce, kde se sál otřásá salvami smíchu či vyděšeným řevem, vychutnají si filmy z archivních formátů, jako je VHS či VCD, a to nemluvě o dílech samotných.

Délka akce: 87 minut
Rok výroby: 1992
Země původu: USA
Žánr: horor, akce, komedie

Datum lokální premiéry: 4. listopad 2020

Režie

  • Mark Bessenger

Scénář

  • Mark Bessenger

Kamera

  • Peter Biagi

Hudba

  • Steve McIntosh

Hrají

  • John Beaton Hill
  • Michael Correll
  • Kelly Anchors
  • Terry Dunn
  • Carmine Cervi
  • Mark Pavia