Malé oči: Mlsné medvědí příběhy s animační dílnou | Moje kino LIVE

(Mlsné medvědí příběhy)
Malé oči: Mlsné medvědí příběhy s animační dílnou | Moje kino LIVE

Informace o akci a jejím konání

Moje kino LIVE:

Vítáme vás v našem kině u vás doma. Protože vás chceme potkávat a dělat dál společně to, co nás baví, vymysleli v Aerofilms pro všechny kinofily Moje kino LIVE, kde budeme všichni spolu doma v kině.

Jak to funguje? Vstupenku do virtuálního sálu si koupíte stejným způsobem, jako byste si kupovali lístek do kina. Prodej lístků končí vždy půl hodiny před začátkem představení, kdy vám také na e-mail zašleme odkaz na stream.

V online kině platí tato pravidla: Nasát atmosféru našeho kina můžete už 30 minut před začátkem představení. Díky tomu si můžete naplno užít chat před filmem. Film začíná přesně. Po filmu můžete ještě probrat dojmy a filmové zážitky. Kdo nechce, chat používat nemusí, lze ho i vypnout.

Našimi projekcemi se budeme snažit navodit atmosféru kinosálu se vším, co k němu patří. Čekají vás úvody, reakce diváků, společnost přátel, a zároveň můžete podpořit své oblíbené kino v nelehké době. Hezky se oblečte, těšíme se na vás!

FESTIVAL MALÉ OČI:

Sedmý ročník oblíbeného rodinného festivalu Malé oči se uskuteční letos online a to od 14. do 18. prosince. Z pohodlí vašich domovů se sejdete s kamarády ve virtuálním kině Moje kino LIVE a na filmotéce Aerovod.cz. Pořadatelé si na adventní dny připravili hravý filmový a doprovodný program na téma „Cesta je cíl“, který vás přenese do dálek, vesmíru i pohádkové říše. Více o festivalu se dozvíte zde.

SYNOPSE FILMU:

Medvědí kamarádi z úspěšného pásma Hurá na pohádky jsou zpět. Ten velký, to je Nedvěd, a ten mrňous zase Miška. Spolu podnikají ta nejbláznivější dobrodružství, aby co nejjednodušeji nacpali svá věčně hladová bříška. V novém povídkovém filmu Mlsné medvědí příběhy v kinech mají obzvlášť napilno. Uvidíte, jak se tito zábavní chlupáči seznámili, jak spolu vaří nebo ochutnávají lanýže, jak v létě slaví Vánoce, které každou zimu prospí, i jak se usmiřuje medvědí hádka. Dokonce je čeká obrovská hostina, kam dorazí medvědi z celého světa. Příběhy plné vtipu, dobrodružství a ponaučení ocení nejmenší diváci i jejich starší sourozenci a rodiče. Takže hurá na medvědy!

ANIMAČNÍ DÍLNA:

V dílně po projekci Mlsných medvědích příběhů si děti budou moci vyzkoušet, jak takový animovaný film vzniká, vyrobí si medvědí loutky a natočí si s nimi krátký film. Dílnu povede zkušená lektorka Aeroškoly, která dětem vše ukáže a vysvětlí krok za krokem. Pracovat budou s technikou ploškové stop motion animace. Dílna je vhodná pro všechny děti bez rozdílu věku, těm menším pomohou s vystřihováním a lepením rodiče.

Aby si děti mohly doma natočit krátký film, je nutné si nachystat předem tyto pomůcky:

• nůžky

• bílou lepící hmotu (např. patafix)

Dále je možné využít, ale půjde to i bez toho:

• pastelky, fixy nebo cokoliv na kreslení a malování, co je k dispozici

• větší bílý, nebo barevný papír (A3 nebo A2) a menší barevné papíry

• lepidlo na papír

• papírovou lepící pásku

Dále si předem vytisknout PDF soubor, který je ke stažení na tomto odkazu. Do mobilního telefonu nebo tabletu si nainstalovat aplikaci Stop Motion Studio. Základní verze je k dispozici zdarma pro iOS (ke stažení na App Store) i pro Android (ke stažení na Google Play).

Délka akce: 45 minut
Rok výroby: 2020
Země původu: Česká republika
Žánr: rodinný, animovaný

Datum lokální premiéry: 17. prosinec 2020