Sólo pro Artemia - Benefice | Moje kino LIVE

(Solo)
Sólo pro Artemia - Benefice | Moje kino LIVE

Informace o akci a jejím konání

Moje kino LIVE:

Vítáme vás v našem kině u vás doma. Protože vás chceme potkávat a dělat dál společně to, co nás baví, vymysleli v Aerofilms pro všechny kinofily Moje kino LIVE, kde budeme všichni spolu doma v kině.

Jak to funguje? Vyberte si, kolik za vstupenku na daný film můžete utratit (z různých cenových kategorií můžete vybírat po rozkliknutí položky "uplatnit slevu"). Kupte si ji, jako byste si kupovali lístek do kina. Prodej lístků končí vždy hodinu před začátkem představení. Odkaz na stream vám zašleme 30 minut před začátkem představení.

V online kině platí tato pravidla: Nasát atmosféru našeho kina můžete už 30 minut před začátkem představení. Díky tomu si můžete naplno užít chat před filmem. Film začíná přesně. Během projekce si můžete povídat prostřednictvím chatu. Po filmu můžete ještě probrat dojmy a filmové zážitky. Kdo nechce, chat používat nemusí, lze ho i vypnout.

Našimi projekcemi se budeme snažit navodit atmosféru kinosálu se vším, co k němu patří. Čekají vás úvody, reakce diváků, společnost přátel, a zároveň můžete podpořit své oblíbené kino v nelehké době. Hezky se oblečte, těšíme se na vás!

SYNOPSE FILMU:

Filmař, producent, nevyčerpatelný francouzský bonviván Artemio Benki všechny zaskočil svým předčasným odchodem. Z večírků nemíval ve zvyku mizet předčasně, to věděli všichni, kteří se s ním potkali. Artemio byl nepřebernou studnicí invence a inspirace, vášnivým cinefilem, který na svém celovečerním režijním debutu pracoval několik let. Výsledkem byl snímek Sólo, který se, podobně jako jeho autor, vzpírá kategorizacím. Niterný, pozorovatelský, křehký, ale i plný houževnatosti a lásky k outsiderům a k lidem, kteří zápasí na okraji. Hranice dokumentu a fikce se v něm mažou. Zůstává prostě a jednoduše film.

V normálním světě bychom udělali to, co Artemio měl nejraději – sešli se, podívali se na Sólo a pak dlouze debatovali nad stále početnější baterií prázdných lahví vína. V podivné realitě ale nezbývá, než se uchýlit k nejbližšímu podobnému řešení: podívat se na film spolu alespoň digitálně a připít si alespoň imaginárně na člověka, který absolutně věřil v sílu filmu měnit svět a dělat ho lepším místem.

Zveme vás tedy do virtuálního sálu Moje kino LIVE. Stačí si max. hodinu před projekcí koupit lístek, pak kliknout na odkaz, otevřít láhev vína a uctít Artemia-režiséra sledováním jeho Sóla.

Výtěžek večera pomůže distribuční a produkční společnosti Artcam Films, kterou Artemio založil a v jejíž smysl vždy pevně věřil.

Délka akce: 84 minut
Rok výroby: 2019
Země původu: Česká republika, Francie, Argentina, Rakousko
Žánr: hudební, životopisný, dokumentární

Datum lokální premiéry: 31. říjen 2019

Režie

  • Artemio Benki