Mamma Mia

(Mamma Mia)
Mamma Mia

Informace o akci a jejím konání

Všechny souper trouper tančící královny mají sen, který se 18. července stane skutečností! Takže miláčci, miláčci vložte všechnu svou lásku do PŘEDPREMIÉRY nového Mamma Mia a přijďte na maraton obou dílů. I vaše mámy ví, že se vyplatí investovat své peníze, peníze, a že to zdaleka není vaše poslední léto s ABBA! Sice nevíme, jestli se budete smát nebo brečet, ale název této hry zní "rychle pro lístky, než bude kino pod útokem a vyprodá se", takže se domluvte a jako staří kámoši si naplánuje letní jízdu v kině;)

Příběh křišťálově čistý jako voda v každé lepší řecké zátoce dějově posouvají dopředu písničky od ABBA neodolatelně nazpívané hvězdami filmu. Když Donna popisuje svou špatnou finanční situaci, zazní Money, Money, Money, ve chvíli, kdy narazí na bývalé milence, spustí Mamma Mia!, a tak je to od začátku do konce, žádný hit z produkce ABBA nezůstane ležet ladem.

Nápad na muzikál stojící a padající s písničkami skupiny ABBA se zrodil v hlavě producentky Judy Craymer. Té trvalo přes deset let, než získala souhlas s jejich využitím – podmínkou byl muzikál, který se skupinou nebude mít nic společného, „jen“ využije její songy. Získání povolení k natočení celovečerního filmu už bylo o poznání snazší, zvlášť když se muži z ABBA, Benny Andersson a Björn Ulvaeus stali jeho spoluproducenty. Další koproducent, slavný herec Tom Hanks, shrnuje důvody, proč by měl být film úspěšný. „Stejně jako já budete mít chuť po deseti minutách vstát a začít zpívat. Je to velmi nakažlivé.

Délka akce: 109 minut
Rok výroby: 2008
Země původu: USA, Velká Británie, Německo
Žánr: romantický, komedie

Datum lokální premiéry: 7. srpen 2008
Datum světové premiéry: 7. srpen 2008