Othello s Jonasem Kaufmannem

(Othello)
Othello s Jonasem Kaufmannem

Informace o akci a jejím konání

LIVE - přímý přenos z Londýna

Vrcholem letošní sezóny Royal Opera House bude bezpochyby opera Othello se světoznámým Jonasem Kaufmannem v hlavní roli. Pěvec se v roli objeví úplně poprvé a pro mnohé diváky je to splnění velkého snu.

Dirigent: Antonio Pappano • Režie: Keith Warner • Zpěv: Otello: Jonas Kaufmann Desdemona: Maria Agre, Iago: Ludovic Tézier Cassio: Frédéric Antoun, Roderigo: Thomas Atkins Emilia: Kai Rüütel

Světoznámý tenor Jonas Kaufmann debutuje v roli Othella ve Verdiho vášnivém převyprávění Shakespearovy velké tragédie o žárlivosti, podvodu a vraždě. V této nové produkci režiséra Keitha Warnera, výherce Olivierovy ceny, se sopranistka Maria Agresta představí jeho Desdemona a baryton Ludovic Tézier jako Otellův sok Iago. Velké dílo mezi operami, Verdiho Othello, čerpá z plných sil orchestru Královské opery, sboru Královské opery a hvězdné sestavy zpěváků, s vynikajícími duety, emočně vypjatými sóly a vzrušujícím sborovým zpěvem. Mezi zvláštní přednosti patří nadšený milenecký duet Othella a Desdemony a Desdemonina dojemná píseň “Willow Song”. Toto italské mistrovské dílo diriguje hudební ředitel Královské opery Antonio Pappano.

Délka akce: 165 minut
Rok výroby: 2017
Země původu: Velká Británie
Žánr: opera

Datum lokální premiéry: 28. červen 2017
Datum světové premiéry: 28. červen 2017

Galerie